HIZLI ERİŞİM
21.09.2018

"ŞEFLERİN SÖZLERİ" KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gaziantep Geliştirme Vakfı koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile Türk Hava Yolları gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlenen Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında Ekolojik Bina’da “Şeflerin Sözleri” konulu konferans Unesco Yaratıcı Kentler Ağı’nda yer alan kentlerin ve kardeş şehirlerin temsilcileri ile şefleri katılımlarıyla gerçekleşti.

Moderatörlüğünü, Culinary Heritage Europe Network Koordinatörü Niclas Feljström’un üstlendiği konferansta, Şefler yöresel yemekler hakkında fikirlerini paylaşarak, istişarede bulundular.

Panama’dan gelen Şef Leticia Mercedes Arias de Para Decalvo, Brezilya/Belem ‘den Şef Herlander Silvio Andrade, Çin/Schunde’den Şef Nanju Wu, Almanya Ludwigshafen’den Şef Christian Saul, Slovenya/Celje’den Şef Screko Lesek, Kıbrıs’tan Şef Zihni Türksel, Belarus/Minsk’ten Natalia Mazur, Şef Andrei Sınıak, Türkiye/Gaziantep’ten Mehmet Ragıp Güzelbey konuşmacı olarak katıldığı konferansta, şefler kısaca kendilerini, kentlerini tanıtarak, yöresel yemekler nasıl yaratıcı olabilir, yöresel mutfakların sınırları nelerdir konularına değinerek kentsel ve ekonomik gelişimde sürdürülebilirliğin öneminden bahsettiler.