04.02.2017
TRT1 BEKİR DEVELİ İLE ANNEMİN YEMEĞİNDE GAZİANTEP MUTFAĞI
Anadolu'nun kaybolmaya yüz tutan yöresel lezzetlerinin arşivlendiği TRT1 ekranlarında yayınlanan “Bekir Develi ile Annemin Yemeği” programında, Gaziantep mutfağı yer aldı.
Anadolu insanının misafirperverliği ve sıcaklığını, anne ve ninelerin hikâyelerini, yörenin kültürü ile ekrana taşıyan yemek programı, Gaziantep’in tarihi mekanlarından Bey Konağı avlusu, Hasan Süzer Etnografya Müzesi avlusu, Kale çevresi Zeytin İşlikleri, Şehreküstü Konakları’nda kurulan açık hava mutfaklarında gerçekleşti.
Bekir Develi’nin hoş sohbeti ve mutfağa dair püf noktalarıyla renklenen, anneanne, anne ve kızını bir araya getirerek 3 kuşağı buluşturan yemek programında, Gaziantep’in yöresel lezzetleri tanıtıldı. Taze ve doğal malzemeler ile yöreye has yemeklerden Antep Yuvalaması, Kuru Dolma, Şiveydiz, Ekşili Ufak Köfte, Pirpirim Aşı, Çiğ Börek, İçli Köfte-Yapma program çekimleri sırasında tüm aşamaları ile gösterilerek yapılırken, bastık, nişe helvası, mercimekli köfte ve zeytin piyazı, muska, sucuk vb yöresel yemekler ve ürünlerde sergilendi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı folkor ekibinin programın çekildiği Gaziantep Kalesi çevresinde yer alan Zeytin işliklerinde sergilemiş olduğu performanslar ise programa ayrı bir renk kattı.