ÜNLÜ ŞEFLER İSTANBULDA GAZİANTEP LEZZET GÜNLERİNDE BİR ARAYA GELDİ
İstanbul’da gerçekleşen “Gaziantep Lezzet Günleri”nde ünlü şefler İstanbul'da bir araya geldi.
Gaziantep’in ünlü şeflerinden M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çitçi 29 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasında İstanbul The Ritz-Carlton’da düzenlenen Gaziantep Lezzet Günleri’nde Gaziantep’in yöresel lezzetlerini İstanbullularla buluşturarak, misafirlerle Gaziantep yemeklerinin sırlarını paylaştılar.
Yabancı mutfakların yerel tatlarla buluştuğu “Gaziantep Lezzet Günleri” organizasyonunda; Malhıta çorbası, Lebeniye çorbası gibi yerel lezzetlerle başlayan sunumda, Cacıklı Arap Köftesi, Muhammara, Öcçe gibi özel mezelerin yapımı gerçekleştirildi. Ara sıcaklarda ise, Pirpirim aşı, Alenazik, Antep Peynirli Puf Böreği gibi eşsiz tatlar sunuldu. Ana yemeklerde Ayvalı Taraklık, Akıtmalı Ekşili Ufak Köfte, Firikli Kabak Dolması, birbirinden lezzetli kebapların ve tatlıların yer aldığı Gaziantep Lezzet Günleri’nde, çok sayıda Gaziantep’e özgü lezzetlerin yapımı ve sunumları gerçekleşti.