"YARATICI ŞEHİR GAZİANTEP" KONULU SÖYLEŞİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi , Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi (TDP) ve Gastro Magazin Ekibinin ortak çalışması ile Gastronomi alanında “Yaratıcı Şehir Gaziantep” konulu söyleşi programı düzenlendi.
13 Mayıs saat 17.30’ da Kendirli Gazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programına, Gaziantep Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Dr. Zeynel ÖZLÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Oya ÖZKANLI ve Orkide Pastaneleri Sahibi Mustafa ÖZGÜLER katıldı.
Gaziantep'in Yaratıcılık Hikâyesi hakkında, kısa sunumlarını takiben sohbet şeklinde devam eden söyleşide Gaziantep'de Mutfak Kültürü'nün Tarihsel Süreci'nden ve zenginliğinden bahsedildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Proje Uzmanı Mehmet ERZURUMLUOĞLU ve Proje Uzmanı Fatih ÇINKI, Gaziantep'in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dâhil olma süreci hakkında bilgi verdi ve "Yaratıcı Şehrin Ne Demek olduğunu anlattı.
Ardından Gastro Magazin Ekibinden Bedirhan YAVUZ "Gastronomi ve Yaratıcılık Bir araya Gelince Neler Yapılabilir" konulu kısa bir sunum yaptı, konuşmacılara verilen plaketlerin ardından, Gastro Magazin ekibinin hazırladığı, Nar Ekşi Dolgulu Sumak Ekşi Kaplamalı Çikolatayı, içerisinde ızgara Antep peyniri tarhun sosu ve kuru domatesin olduğu Sandviçi ve zahterli şerbeti konuklara ikram ettiler.