HIZLI ERİŞİM
08.04.2018

YÖNETİM KARİYER ZİRVESİNDE ŞEFLER BİR ARAYA GELDİ

Gastronomi alanında önemli başarılara imza atmış isimlerden Şefler Ömür Akkor, Ebru Baybara ve Doğa Çitçi, Gaziantep Üniversitesi Yönetim Kariyer Topluluğu tarafından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sanko Holding işbirliğiyle düzenlenen “Yönetim Kariyer Zirvesi”nde panelde yer aldılar.

İki gün boyunca GAUN Mavera Kongre Merkezi’nde devam eden “Yönetim Kariyer Zirvesi” programında birbirinden değerli konukların katılımlarıyla girişimcilik, kariyer, meslek seçimi üzerine konuşuldu.

8 Mart tarihinde gerçekleşen son panel ise, gastronomi alanında başarılı şeflerin katılımı ile gerçekleşti. Şef Ömür Akkor, “Türklere Türkiye’yi övüyoruz. Batılılaşmaya, bizim başkası olmaya ihtiyacımız yok” ifadelerini kullanarak, “Hikayeniz olursa her zaman temsil edilirsiniz” şeklinde konuştu. Gaziantep’in de bir hikayesi ve geçmişi olduğunu vurgulayarak var olan kültürün yaşatılması gerektiğini ve bu toprakların kıymetinin bilinmesi gerektiğini aktardı. “Gıda ürünleri, yemekler ve yemek kültürü gibi bir gücümüz varken kimse bizimle yarışamaz” sözleriyle nelere dikkat edilmesi ve bu doğrultuda neler yapılması gerektiğini söyledi. Öğrencilere “Okumanın, öğrenmenin peşini asla bırakmayın.” mesajını vererek “Hayatınızın bir bölümünü mutlaka okuyarak geçirin, kendinizi sürekli geliştirin” sözlerini kullandı.

Profesyonel turist rehberi olarak başlayan şef Ebru Baybara, “Geleneksel hikayeler benim hikayem” diyerek yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştı. İnsanın hayatını, çevresini çok iyi gözlemlemesi gerektiğini söyleyerek “Hayatınızda bir amacınız olsun” ifadesini kullandı. Paylaşmanın mutfakta ve masada başladığını söyleyerek, 18 yıl önce Mardin’e turizm yapmak için gittiğini ve şehrin tek restoranındaki yemekleri beğenmeyen Alman turist grubunu evinde ağırlamak zorunda kaldığını, grubun tattıkları yemekleri beğenmesi üzerine, yemek yapan kadınları bir araya getirerek bugünkü restoranını açtığını anlattı. Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’nde finale kalan ilk Türk olarak kendisini duyuran ve kadınlara destek olmak adına başlattığı projelerle 99 yılında 11bin iken yapmış olduğu farkındalıklarla 2014 yılında 200 bin ziyaretçiye ulaştığının altını çizdi. Mardin’de yaşayan ev hanımlarına iş alanı oluşturarak, bölgedeki kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını sağladığını, projelerine her geçen gün bir yenisi eklediğini ve bu projelerin genellikle kadın istihdamı odağında gerçekleştiğini vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Şef Doğa Çitçi, 11 yaşından beri mesleğin içinde olduğunu ve Gaziantep’e geldiğinde Gaziantep yemek kültürünün ne kadar geniş olduğunu öğrendiğini ve bu doğrultuda neler yapabileceğini düşündüğünü dinleyicilerle paylaştı. Gaziantep yemeklerini öğrenmeden Gaziantep’te başarılı olmanın çok zor olduğunu belirterek “Geldiğiniz yerde kalabilmeniz için işini severek yapmanız lazım.” ifadelerinde bulundu. “Ağır ağır çıkacaksın basamakları, ağır ağır çıkacaksın ki çıktığın yerde tutunabilesin” sözleriyle yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Unesco çalışmalarının onur verici olduğunu, Dünyanın hiçbir yerinde olmayan lezzetlere sahip olan Gaziantep mutfağının vizyon sahibi bir başkan bir lider olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin’in önderliğinde bu çalışmaların yürütülerek bu noktalara ulaştığını belirtti. “Önce bir iş fikriniz olsun. Bizler sizler için her zaman varız” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.