Gaziantepe Âşık Oldum
Gezi sonunda izlenimlerini aktaran TÜİK Bölge Müdürü Dr. Ahmet Tan, Altı yıldır Gaziantepte görev yapıyorum. İlk kez Gaziantep ile ilgili bu kadar detaylı bilgiye sahip oldum. Gaziantepin, Türkiyenin hiçbir şehrinde olmayan değişik bir sırrı var. Bu sırrı görev yaptığım süreler içinde az çok tahmin ediyordum ama şehirde yaptığım gezi her şeye nokta koydu dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ARSAN Turizmin ortaklaşa yaptığı günübirlik şehir içi tura katıldığını söyleyen Tan, Dünya üzerinde böyle bir mücadele ruhu, böyle bir yardımlaşma, fedakârlık, azim, gayret çalışkanlık örneği yok. Hangimiz kendi öz evladımızı yabancı birine satıp onun parasıyla top tüfek alma cesareti gösterebiliriz. Öyle bir mücadele ki dışardan hiçbir yardım almadan düşman ile göğüs göğüse savaşmak. Merkezi hükümet; bırakın Antebi, ilk önce batı cephesini hal edelim de sonra bakarız demesi aslında her şeyi özetliyor. Antepliler de bunun farkında oldukları için kendi başlarının çaresine bakmışlar. Hem de ne bakış. Ruhlarınız şad olsun diye konuştu.
BAYAZHAN KENT MÜZESİ ANTEPİN ÖZETİ OLMUŞ
Her Anteplinin bu mücadele ruhunu iyi öğrenmesi gerekiyor diyen Tan, Gezimiz Kent Müzesi ile başladı. Harika bir müze olmuş. Girişte kulaklıklarınızı takıyorsunuz ve gezmeye başlıyorsunuz. Süper bir hizmet. Antebi gezmeye vakit ayıramayanlar sadece bu müzeyi gezebilirlerse birçok bilgiye burada sahip olabilirler. Bu müze adeta Antebin özeti gibi olmuş.
Kahramanlık Panoraması Müzesi müthiş hazırlanmış. Savaşı adeta yeniden yaşatıyor insana. Emine Göğüş Mutfak müzesi Antep mutfağının neden bu kadar zengin olabildiğini özetliyor diye ifade etti.
Ahmet Tan, Cam Müzesi, Naib Hamamı, Kır Kahvesi, Bakırcılar Çarşısı, Tütün Hanı, Dokurcum Şehitler Anıtı mutlaka görülmesi gereken mekânlar. Biz bu güne kadar Mevleviliğin merkezinin Konya Şehri olduğunu biliyorduk. Mevlevihane Müzesini gezip gördükten sonra Gaziantepin de hatırı sayılır bir geçmişi olduğunu öğrendik. Pişirici Kasteli, Şeyh Fethullah Camii (Şıh Camii), Şıh Hamamı mutlaka görülmeliler. Kurtuluş Camisi ve Ömer Ersoy Kültür Merkezi gezimizin son ziyaret ettiğimiz yerleri oldu dedi.
Gaziantepi adeta yeniden keşfettiğini söyleyen Tan, Sanki tarihte bir yolculuk yaptık. Bütün bu değerleri bizimle buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbeye ve ekibine teşekkür ediyorum. Gaziantepe diğer hizmetleriniz ile damga vuruyorsunuz ama asıl hizmetinizin Gaziantepin tarihini ortaya çıkarmakla yaptığınızı unutmayınız. Başka hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur. Gaziantepin bütün sırlarını ortaya dökmüşsünüz. Teşekkürler Asım Güzelbey dedi.
Tüm Gazianteplilerin bir kez olsun bu mekânları görmesi gerektiğini ifade eden Ahmet Tan, Lütfen bir gününüzü ayırıp buraları gezin. Hem de çocuklarınız ile birlikte. Hem de hiç zaman kaybetmeden diye konuştu.