HIZLI ERİŞİM
01.12.2010

Gaziantep’in Çocuk Korosu Büyüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Mart 2010’da kurulan Çocuk Korosu’na yeni koristleri eklemek için seçmeler yapıldı. Koroya yeni üyeler katmak üzere düzenlenen seçmelere 9-14 yaş grubunda yer alan 130 çocuk grubunun yanı sıra 4-8 yaş grubu da Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosuna eklendi.

Seçici kurulda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Öğretmenleri Melih Patoğlu, Bülent Keklik ve Şahinbey Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Gülten Şahin’in yer aldıkları seçmeler Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldı.

Koronun kurulduğu günden bu yana 4 konser verdiğini belirten Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, “Koro, sınava endeksli eğitim sistemimizde biraz geride kalmış gibi görünen çocukların müzik eğitimi eksikliğini gidermek ve Türkiye’de az sayıda olan çocuk korolarına bir yenisini eklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından kuruldu. Çocuklara müziğin sevdirilmesinin amaçlandığı çalışmada, temel müzik bilgisi ve ses geliştirme eğitimleri ile müzik eğitimlerini sağlam temeller atarak başlatmayı hedefledik" dedi.

Koro Şefi ve Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Keman Öğretmeni Melih Patoğlu, “130 çocuğun başvurduğu Çocuk Korosu seçmelerinde yapılan değerlendirmenin ardından, başarılı olan 65 çocuğunda katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu bu hafta sonu çalışmalarına başlayacaklar” dedi.