HIZLI ERİŞİM
01.06.2010

Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Müziğin Evrensel Dili İle Konuştu

“2010, Türkiye’de Japonya Yılı” kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Masturi 2010 Gaziantep etkinliklerinde, Gaziantep Geleneksel Koto Müziği ile tanıştı.

Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Kuniyoshi Sugawara (Bambu Fülüt Sanatçısı), Prof.Dr.Chieko Fukunaga (Koto Sanatçısı) ve Nobutaka Sawamura izleyicilere Geleneksel Japon Müziği’nde 7.Yüzyılın sonlarından beri kullanılan Koto farklı ritimleriyle ilginç bir müzik deneyimi yaşattılar.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, “Masturi 2010 Gaziantep etkinlikleri Asya’nın en doğusundaki Japonya ile Asya’nın en batısındaki Türkiye’yi buluşturdu. Birbirine geçmişten beri yakınlık ve sempati duyan iki toplumun insanları, sanatın şemsiyesi altında buluştular. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, İpek Yolunun önemli kentlerinin başında gelen Gaziantep bu buluşmada önemli bir misyon üstlenmiştir” dedi.

Konsere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Evrim, Settar Çanlıoğlu, Ünlü Minyatür Sanatçısı Günseli Kato, Ünlü Osmanlı Tarihçisi Prof. Dr. Suzuki Tadashi, Büyükşehir Belediyespor Basketbol Şube Başkanı Güven Güzelbey ve çok sayıda davetli katıldılar